fbpx

Review: Philips 7300 series (The One, 43″). Tot ce-ți trebuie, într-un televizor accesibil.

Philips a renunțat la cifre pentru a numi acest televizor “The One”, în ideea că ai tot ce-ți trebuie pe el (și nu te rupe la buzunar). Și, în mare, cam așa și e.

Am testat Philips 7304 timp de 10 zile.

Pe scurt

Acest smart TV cu ecran LCD 4K de 43 inchi (108 cm) vine cu Android TV, Ambilight, HDR10+, Dolby Vision, Dolby Atmos, Google Assistant și Alexa. Plus toate mufele de care ai nevoie.

Philips are televizoare de mai multe dimensiuni în această gamă: 50, 55, 58, 65 și 70 inchi.

Plusurile

>>> Televizorul se montează rapid și pornește rapid. Suportul în formă de T e format din două piese, pe care mai întâi le prinzi împreună cu patru șuruburi, apoi de ecran, cu alte patru. O mască de plastic acoperă îmbinarea.

>>> Îl pui în priză și, dacă ai mai avut un televizor smart cu Android, îl conectezi la net (cu fir sau prin Wi-Fi), bagi contul de Google și poți să-i dai drumul. Netflix nu mi-a cerut contul, dar la Eurosport Player a trebuit să bag din nou toate datele.

>>> Suportul e mobil și îți permite să îndrepți televizorul în direcția care trebuie, cam 20-30 de grade în fiecare parte. Deși n-am observat probleme de imagine privindu-l din unghi, la unghiuri foarte strânse ai vrea totuși să-l ai cât mai aproape de perpendicular pe direcția de privire. Evident, există și posibilitatea de a-l monta pe perete (ceea ce n-am făcut).

>>> Instalarea programelor TV mi-a luat un pic mai mult, fiindcă folosesc un Digital Card de la UPC și a trebuit să fac un pic de săpături pe net pentru a afla datele de instalare.

>>> Ambilight-ul, sistemul de lumini de pe trei laterale ale TV-ului, ce poate urmări mișcarea și culorile de pe ecran, e ușor de pornit și de oprit din telecomandă. Îl recomand la filme și la jocuri.

>>> Poate cel mai impresionant e că televizorul acceptă toate formatele HDR disponibile acum pe piață: HLG, HDR10, HDR10+ și Dolby Vision.

>>> Am încercat să folosesc televizorul și ca monitor pentru PC, cu un cablu HDMI (2.0, nu are mufă de 2.1). Deși rezoluția poate fi impresionantă (4K), la varianta maximă frecvența e de 30 Hz, ceea ce înseamnă că n-o să-l poți utiliza așa prea multă vreme dacă nu vrei să te doară capul. Poți însă să reduci rezoluția și, dacă ai un mouse și o tastatură wireless, să lucrezi pe PC de pe canapea (ceea ce-am făcut).

>>> Estetic vorbind, televizorul folosește un frame argintiu, relativ discret.

Alte lucruri notabile

>>> Televizorul folosește un procesor Philips P5 din prima generație. Calitatea imaginii e bună și asta se vede mai ales la imaginile 4K (dar nu vei obține contrastul și negrul de la un OLED).

>>> Telecomanda are butoane specializate pentru Netflix (util) și Rakuten TV (mai puțin util), car nu pot fi însă setate pentru nimic altceva.

>>> N-am folosit televizorul pentru gaming, pentru că nu am o consolă, dar aș zice că Ambilight-ul e un plus pentru cine se joacă mult, din ce-am văzut la un prieten care are un Philips (e drept, un alt model).

Minusurile

>>> Probabil ce-l mai mult m-a deranjat alegerea culorilor de pe telecomandă. Un argintiu pe gri care, din anumite unghiuri, se pierde în fundal te va obliga să înveți, pe de rost, poziționarea butoanelor importante. Altfel, sunt mult prea multe butoane, mai degrabă vei ajunge în meniu pentru anumite setări, decât să-l folosești pe cel de pe telecomandă, pentru că ai uitat că e acolo.

>>> Sunetul e decent, dar nu extraordinar. Recomand folosirea unui soundbar.

Ce e în cutie

Televizorul, suportul, telecomanda (cu baterii), cablu de alimentare, cablu mini-jack – S/D, cablu mini-jack – YPbPr.

Specificații

Diagonală43 inchi (108 cm)
EcranLED 4K Ultra HD
Rezoluție: 3840 x 2160
Raport: 6:9
ProcesorP5 Perfect Picture Engine
Rezoluție acceptată (intrari video HDMI)HDR10/HLG/
HDR10+/Dolby Vision
până la 4K UHD 3840 x 2160 la 60 Hz
Memorie4 GB RAM
Sistem de operareAndroid TV™ 9 (Pie)
Memorie16 GB
Ambilightcu 3 laturi
TVDVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2
MPEG 2/MPEG 4
NTSC/PAL/SECAM
Sunet20W (două difuzoare de 10 W)
Dolby Atmos
Egalizator cu 5 benzi
ConectivitateHDMI: 4
USB: 2
YPbPr: 1
Bluetooth 4.2
Wi-Fi 802.11n, 2×2, Dual band
Conector prin satelit
Interfaţă comună Plus (CI+)
Ieşire audio digitală (optică)
Ethernet-LAN RJ-45
Intrare audio S/D
Ieşire căşti
Alimentare220 – 240 V CA 50/60 Hz

Preț

1.999,99 lei, eMAG, MediaGalaxy* sau Altex* (via philips.ro) >>>

* aici e 1.999,92, dar, serios, de fapt e 2.000 peste tot :). Evident, la ora scrierii acestui articol.