fbpx

Review: Motorola One Fusion+

Spre deosebire de alți producători, Motorola a ales să atace piața telefoanelor mobile accesibile cu produse care ating nevoi specifice, prin gama One. Majoritatea sunt bazate pe Android One și au câte un element distinctiv, cel mai adesea legat de cameră. Cu One Fusion+, Motorola adună la un loc cele mai interesante elemente ale gamei într-un singur telefon, care s-ar încadra, de data aceasta, la categoria mid-range.

Am testat telefonul vreme de două săptămâni.

Pe scurt

Motorola One Fusion+ e un telefon cu Android 10 care încearcă să ofere cei mai bun din toate – ecran fără notch sau punch hole, baterie puternică, cameră performantă și suficientă memorie – într-un mid-range accesibil. Are chiar și mufă jack.

Pe larg

Probabil primul lucru care îți atrage atenția la Fusion+ este lipsa oricărui semn că ar exista o cameră selfie. Ecranul de 6,5 inchi n-are vreo întrerupere și doar faptul că e perfect plat și are o ramă de câțiva milimetri de jur împrejur, care reduce screen-to-body ratio la 84%, îl face să nu pară un telefon premium. 

Tot din motive de costuri, ecranul este un LED  Full HD+ cu o rezoluție de 2340×1080. Este totuși certificat HDR10 și are o calitate a culorilor suficient de bună pentru a folosi servicii de streaming, iar lipsa perforațiilor pentru cameră e un plus aici. 

Telefonul are funcția Moto Display, adică îți afișează informații rapide când îl ridici: vremea, ora și data, starea bateriei – un fel de always on care merge doar când te uiți la el.

Camera frontală este una de tip pop-up, care se activează doar când deschizi aplicația și intri în modul selfie. Pentru unul ca mine, care o folosește rar, faptul că durează ceva mai mult să o accesezi e puțin relevant. 

Fusion+ aduce de la alte telefoane din gama One bateria de 5.000 mAh, și un setup pentru camera foto cu patru camere cu funcții diverse (o să vorbesc mai jos despre el). Vine cu încărcător de 18W, funcție numită Turbo Power de Morotoala – încărcarea până la 100% durează undeva în jur de două ore. Telefonul rezistă lejer două-trei zile de folosire curentă și chiar o săptămână ca „second device”, cum l-am testat eu. 

Procesorul este unul pentru mid-rangeuri: Qualcomm Snapdragon 730, Telefonul are 6 GB de memorie și 128 MB spațiu de stocare.

Evident, telefonul vine cu Moto Action, cea mai bună folosire a accelerometrului pentru a face telefonul mai util, una care lipsește, din păcate, de pe alte telefoane Android. Dacă scuturi telefonul de două ori, ca și cum ai tăia ceva cu el, deschizi lanterna, o funcție extrem de utilă noaptea, iar dacă îl învârți de două ori din încheietură se pornește camera. Acesrea sunt două dintre cele mai utile funcții.

Alte lucruri notabile

Cititorul de amprentă este pus în spate, ca la alte telefoane din gamă, și funcționează și ca suport pentru logo-ul Motorola, singurul element distinctiv al camerei.

Spatele este din policarbonat. Varianta pe care am testat-o este verde închis, cu un pattern vălurit care dă senzația unui gradient dinspre mai luminos spre mai întunecat.

Camera

Fusion+ folosește un setup cu patru camere, dintre care cea principală are 64 MP și e luminoasă (f 1,8). Ca la toate camerele ce folosesc senzori mari, varianta standard îți comprimă ulterior patru pixeli în unul singur, pentru imagini de 16 MP,  ceea ce crește luminozitate, mai ales noaptea. Poți însă folosi întreg senzorul și obține imagini high res selectând funcția Ultra Res din aplicație.

Mai jos sunt două cropuri din ambele variante. Ultra Res (dreapta) e mai mare, dar și un pic mai neclară, dar e posibil să fie vina mea aici.

Celelalte trei camere, așezate cuminți sub cea principală, sunt un ultra-wide de 8MP, f/2.2, o cameră macro de 5MP,  f/2.4 și o cameră de 2MP pentru adâncimea de imagine. Interesant este că poți face fotografii în mod manual și format RAW pe toate cele trei camere de bază.

Camera principală înregistrează video 4K UHD la 30fps și 1080p Full HD la 60fps.

Alte două funcții care îmi plac la Motorola Spot Color și Cinematograph (care livrează GIF-uri sau mp4) sunt disponibile și pe acest model.

Ce este în cutie

Telefonul, husă de protecție, încărcător și cablu USB-to-USB-C.

Specificații

Dimensiuni162.9 x 76.4 x 9.6 mm
Greutate210 g
Display6.5 inch LCD
HDR 10
rezoluție: 1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio
ProcesorQualcomm Snapdragon 730
Memorie6 GB RAM
Spațiu de stocare120 GB
microSDXC (folosește slotul SIM)
Cameră64 MP, f/1.8 (wide)
8 MP, f/2.2, 118˚ (ultra-wide)
5 MP, f/2.2, (macro)
2 MP, f/2.2, (depth)
Cameră frontală16 MP, f/2.0, (wide
Baterie5.000 mAh

Preț

1.199,90 lei, altex.ro