fbpx

Review: HUAWEI Watch GT 2 Pro

A doua generație a ceasului sport de la Huawei păstrează durata incredibilă a bateriei (două săptămâni), dar plusează cu un upgrade semnificativ al designului, funcționalități noi și încărcare wireless.

Am testat ceasul HUAWEI Watch GT 2 Pro timp de o săptămână.

Pe scurt

Cu o carcasă din titan, spate din ceramică și ecran din safir, HUAWEI Watch GT 2 Pro vine cu un design premium, mult îmbunătățit față de generația anterioară. Numărul workout-urilor disponibile depășește 100, apărând unele dedicate pasionaților de ski sau de golf. Monitorizarea sănătății vine cu funcții noi, în special SpO2.

Pe larg

Primul lucru pe care l-am remarcat la HUAWEI Watch GT 2 Pro e că, spre deosebire de GT, are o ramă mult mai discretă în jurul cadranului. Asta și pentru că touchscreen-ul AMOLED este protejat de un ecran din safir, ceea ce îl face extrem de rezistent la zgârieturi. Pe scara de duritate Mohs, safirul este cotat la 9, față de doar 6-6,5, cât au ecranele din sticlă de tip Gorilla Glass. 

Cadranul de 46 mm este din titan, un metal dur, ușor și inoxidabil, iar spatele este creat din ceramică, ceea ce permite încărcarea wireless a ceasului. De altfel, vei observa imediat că au dispărut contactele de pe soclul folosit pentru încărcare, care pur și simplu se fixează magnetic de spatele aparatului. Cele două butoane laterale sunt folosite pentru majoritatea interacțiunilor, pe lângă touch screen.

În cazul în care te trezești totuși că ai rămas fără baterie și nu ai încărcătorul la tine, poți folosi orice încărcător wireless sau chiar să faci „reverse wireless charging” de pe telefon, dacă ai unul cu această funcționalitate. Cinci minute de încărcare îți dă 10 ore de baterie.

Nu că vei avea prea des nevoie de asta. Ceasul vine cu o funcție Smart Power Saving îmbunătățită. Așa durata de viață a bateriei e de două săptămâni, cum ne-au obișnuit de altfel cei de la HUAWEI. Ține cont însă că ea va scădea dacă folosești foarte mult GPS-ul, asculți muzică sau uiți să ieși din sala de fitness. 

Apropo de fitness, ceasul vine cu peste 100 de moduri de workout, dintre care 19 profesionale. 12 dintre cele din urmă sunt pentru activități făcute în aer liber (printre care mers, alergare, drumeții montane, trial run, ciclism, înot, triatlon) și 7 pentru interior (mers și alergat pe bandă, înot în bazin, bicicletă, antrenament liber, bicicletă eliptică și aparat de vâslit). 

Le poți accesa apăsând butonul din partea de jos a ceasului și, eventual, folosind funcția Add, pentru a adăuga activitatea care te interesează. Butonul este însă personalizabil, din setări, dacă vrei să accesezi o altă funcție.

La activitățile în aer liber se adaugă un mod pentru golferii care merg la driving range (e unul la Stejarii, pentru cine e interesat) și câteva moduri de iarnă (ski, snowboard, cross country). Cel din urmă îți dă date despre puls, viteza medie și panta maximă, plus alerte vocale dacă anumiți parametri sunt depășiți. 

Majoritatea acestor moduri de antrenament trebuie pornite manual, însă ceasul știe să depisteze automat șase activități (mers și alergat, pe bandă sau în aer liber, bicicleta eliptică și aparatul de vâslit). Amatorii de alergare au și 10 cursuri de antrenament, dacă vor să-și îmbunătățească performanțele.

O funcție interesantă este „GPS route back” – în caz că ai plecat fără telefon la tine, ceasul poate să te reorienteze spre punctul de start, dacă ești în unul dintre modurile hiking, drumeție montană, trail run, mers, alergare sau ciclism – adică fix cele în care te-ai putea rătăci în vreun loc necunoscut.

Butonul superior este folosit pentru a accesa meniul, unde mai găsești o serie de funcții interesante. De exemplu, aplicația de vreme nu îți dă doar date despre temperatură și umiditate, ci și informații despre când răsar și apun soarele și luna, fazele lunii și, în cazul în care ajungi la ocean, informații despre maree (în vremuri mai puțin pandemice mi-ar fi plăcut să testez funcția asta la Mont-Saint-Michel).

Pe partea de sănătate, ceasul îți monitorizează constant ritmul cardiac, folosind tehnologia TruScan 4.0, care salvează bateria, îți dă informații despre durata și calitatea somnului și despre nivelul de stress. 

Monitorizarea nivelului oxigenului în sânge, așa numitul SpO2, este una dintre funcțiile noi – va trebui însă să ai grijă să o activezi din aplicația HUAWEI Health, cea cu care conectezi ceasul la telefon. Cu ajutorul aplicației, ceasul se conectează cu ușurință atât la telefoanele cre rulează Android, cât și la cele cu iOS.

Alte lucruri notabile

Varianta testată de mine este una sport, Night Black, și are o curea neagră, din fluoroelastomer, dar ai și opțiunea să îți cumperi un ceas cu curea din piele.

Ceasul are și un barometru încorporat, care îți dă informații despre presiunea aerului, și ai acces și la un compas – două funcții utile când faci drumeții, amble disponibile din meniu.

Poți stoca muzică pe ceas (până la 500 de melodii) sau poți controla muzica pe care o asculți cu ajutorul telefonului.

“Find my phone” e o funcție mereu utilă, mai ales că funcționează și dacă ți-ai pus telefonul pe silent.

La fel și remote shutter-ul, în cazul în care vrei să faci o fotografie de grup – da, știu că e mai greu în perioada asta – sau un selfie în care să folosești camera principală.

Ce e în cutie

Ceasul, soclul de încărcare, cablu USB-C.

Specificații

Dimensiuni:46,7 mm x 46,7 mm x 11,4 mm
Greutate:52 g (fără curea)
Ecran:1,39 inch AMOLED
Rezoluție: 454 x 454 HD 
Culori:Night Black, Nebula Gray 
Memorie:4 GB
Procesor:Kirin A1 + STL4R9
Încărcare:Wireless, 5V, 1A
Conectivitate: Bluetooth 5.1, BLE/BR/EDR
GPS
Speaker și microfon:Da
Senzori:Accelerometru, giroscop, monitor optic de puls, senzor geomagnetic, altimetru
Compatibilitate:De la Android 5.0
De la iOS 9.0
Rezistență la apă:5 ATM

Preț

1.499 lei, Huawei Mobile Store, >>>