fbpx

Cum să profiți la maximum de funcțiile HUAWEI Watch GT 2 Pro

Pe vremea când ceasurile nu erau smart, era simplu, le puneai la mână, le întorceai – dacă era nevoie – și plecai. Nu că smartwatch-urile ar fi mai greu de folosit (la urma urmei, le setezi o dată și cam aia e), însă dacă vrei să obții maximum din posibilitățile unui ceas inteligent, va trebui să folosești și telefonul pentru asta.

Studiu de caz: HUAWEI Watch GT 2 Pro.

Am testat aceste funcționalități cu un telefon HUAWEI P30 Pro și căști HUAWEI Freebuds 3.

Personalizează-ți ecranul cu One Hop

O funcție mișto este One Hop, care-ți permite să pui orice fotografie vrei pe ecranul telefonului. Ca o paranteză, ai numeroase fețe de ceas pe care le poți alege fie din aplicația HUAWEI Health, fie din setările ceasului.

Ca să folosești One Hop, trebuie să activezi funcționalitatea din setări (slide de sus în jos pe ecran, mergi în Setting și este ceva mai jos, în meniu) și să activezi funcția NFC pe telefon. Atenție însă, funcționează doar cu un telefon HUAWEI. Apoi, pur și simplu intri în aplicația Gallery, alegi o imagine (sau până la cinci), și atingi telefonul de ceas. NFC-ul se ocupă de restul.

Dacă pui mai multe fotografii, acestea se schimbă de fiecare dată când atingi ecranul, ca o galerie foto. Dacă vrei să scoți o fotografie din galerie, trebuie să intri în aplicația HUAWEI Health, în Watch Faces, să selectezi Mine și apoi, în Gallery, găsești toate fotografiile încărcate și poți să le elimini pe cele de care te-ai plictisit.

Transformă ceasul în telefon

Ai și posibilitatea de a răspunde la apeluri sau suna pe cineva cu ajutorul ceasului. Având speaker și microfon încorporat, poți vorbi direct de pe ceas când te sună cineva, dacă ești de exemplu în bucătărie și gătești ceva, iar telefonul e în dormitor. Distanța e destul de mare, fiindcă conectivitatea se face prin Bluetooth 5.1.

Din aplicația HUAWEI Health, cu ajutorul căreia îți conectezi ceasul cu telefonul, poți să setezi și o serie de numere favorite și apoi, intrând în Contacts, să pornești apelurile direct de pe ceas.

Conectează căștile

Dacă vrei să legi căștile wireless de ceas, trebuie să mergi în setări, să alegi „Earphone” și ceasul le va căuta și se va conecta automat la ele. Ai însă grijă să pui căștile în modul pairing pentru a le putea găsi. În cazul Freebods 3 asta se face prin apăsarea unui buton de pe carcasă, cu căștile în interior.

În cazul în care vrei să răspunzi la un apel de pe căști sau să asculți muzică, trebuie doar să le pui la ureche.

Apropo de muzică, poți controla cu ajutorul ceasului atât muzica de pe telefon, cât și cea salvată pe ceas (capacitatea e de circa 500 de melodii). Dai slide dreapta de câteva ori, până ajungi în ecranul de muzică și ai trei puncte verticale de unde poți selecta ceasul sau telefonul. O mică iconiță îți indică de unde vine muzica.

Activează și dezactivează funcționalități

Aplicația e folosită și pentru a activa sau dezactiva diferite funcționalități ale ceasului. De exemplu, monitorizarea automată a concentrației de oxigen în sânge (SpO2) este dezactivată atunci când conectezi ceasul, va trebui să o pornești tu, dacă ai nevoie. Poți însă dezactiva și funcțiile de monitorizare a somnului, a stresului sau a ritmului cardiac.

Pentru mai multe detalii, porți citi aici un review al ceasului HUAWEI Watch GT 2 Pro.