fbpx

Review: Huawei Freebuds Pro

După Freebuds 3 și varianta mai accesibilă 3i, Huawei propun o variantă mai elegantă și mai performantă a căștilor fără fir: Freebuds Pro.

Am testat Huawei Freebuds Pro timp de două săptămâni, folosindu-le în mod curent.

Pe scurt

Huawei Freebuds Pro sună bine, sunt mai mici și mai elegante decât variantele anterioare, iar vârfurile din silicon le fixează mai bine și fac anularea activă a zgomotului mai eficientă.

Pe larg

Freebuds Pro vin în trei variante de culoare, Ceramic White, Ceramic Black și Silver Frost – cea din urmă este varianta pe care am testat-o.

Față de Freebuds 3, primul lucru pe care-l observi la Freebuds Pro este că tija este mai scurtă și nu mai este rotunjită, ci dreptunghiulară, cu logo-ul Huawei inscripționat pe partea exterioară. Asta ajută atunci când le folosești, pentru că stau mai fixe și mai aproape de ureche. În plus, reduc riscul de a le da pe jos din greșeală atunci când – o problemă curentă în această perioadă – îți scoți masca și ai uitat că ai căștile în ureche.

S-ar putea însă să te chinui puțin să le scoți din cutie, sunt rotunjite, iar magnetul e puternic, și nu aș recomanda să încerci asta cu o singură mână.

Capetele din silicon, care vin în trei mărimi (S, M, L) ajută să fixezi și mai bine căștile și au și un rol de diminuare a zgomotului din jur – în momentul în care activezi și anularea activă a zgomotului, aceasta se simte mult mai puternic. Probabil și din acest motiv ai trei niveluri de anulare: dezactivat – fără anulare –, awareness – în care căștile îți permit să auzi o parte dintre zgomotele din jur, precum mașinile –, și anularea activă. 

Dacă nu știi care mărime ți se potrivește, prin aplicația AI Life poți să testezi acest lucru. Cu „Tip fit test” vei afla dacă căștile sunt fixate bine și vei primi recomandări să schimbi capetele de silicon în caz că este nevoie.

Pentru a lega căștile de telefon, trebuie să apeși butonul lateral până ledul din interiorul cutiei clipește și apoi să le cauți în lista de dispozitive Bluetooth a telefonului.

Atunci când am conectat prima dată căștile prin Bluetooth, telefonul mi le vedea ca „M1”, nu ca „Freebuds Pro”, și nici în AI Life nu îmi apărea modelul. Mi-a luat un pic de timp să-mi dau seama că aveam o versiune mai veche a aplicației și că, pentru update, aplicația trebuie descărcată din Huawei AppGallery, nu din Google Play Store. Însă, cum, mai nou, AppGallery-ul e disponibil pentru orice telefon Android, nu e o problemă să o accesezi. Din păcate, aplicația nu e disponibilă pentru iOS.

Controlul căștilor e simplu, deși vei avea nevoie de o oră-două să te obișnuiești cu cât trebuie să ții degetele pe ele atunci când vrei să dai o comandă. 

  • Dacă le atingi ușor cu două degete, pe mijlocul tijei, oprești sau pornești ceea ce asculți ori răspunzi la telefon sau închizi apelurile. 
  • Dacă ții apăsat, tot cu două degete, schimbi modurile de anulare activă a zgomotului. 
  • Pentru volum, glisezi în sus sau în jos în partea de sus a unei tije. 
  • Două atingeri înseamnă melodia următoare, trei atingeri pentru a reveni la melodia precedentă.

Dacă ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, interlocutorul nu te aude bine, poți să scoți una dintre căști și să o folosești ca microfon, ținând-o cu tija în dreptul gurii.

Din aplicația AI Life poți seta ca sunetul să se întrerupă atunci când una sau ambele căști este scoasă din ureche.

Huawei promite șapte ore de ascultare continuă și 30 de ore dacă le realimentezi din cutia lor. Dacă ai activarea zgomotului pornită, cifrele se reduc până la circa 3,5-4,5 ore și 16-20, în funcție de folosirea lor pentru apeluri sau ascultare. Poți să le reîncarci în cutie cu ajutorul unui cablu USB sau wireless, chiar și de la propriul telefon, dacă are reverse wireless charging.

Un mare avantaj este că poți conecta căștile la două dispozitive și să comuți între acestea printr-o simplă prindere – cum în perioada asta am testat un telefon, chiar mi-a folosit funcția asta.

Ce este în cutie

Căștile, în cutie, cablu USB-C, vârfuri de silicon (S, M, L).

Specificații

Dimensiuni cutie:70 x 51,3 x 24,6 mm
Greutate cutie:60 g
Dimensiuni cască:26 x 29,6 x 21,7 mm
Greutate cască:6,1 g
Driver:11 mm, dinamic
Conexiune:Dual Bluetooth 5.2
Baterie:55 mAh (per cască), 500 mAh (cutie)
Încărcare:USB-C: 5 V / 1,2 A / 6 WWireless: 2 W 
Procesor:Kirin A1

Preț

999 lei, huaweimobilestore.ro