fbpx

SFWD >>> Viitorul muncii, One Plus 9, OPPO X

De la 9 la 17 e un concept depășit, nu doar pentru că acum se închid magazinele la 18.


HYBRID IS HERE TO STAY

Un raport Microsoft despre munca flexibilă

Un studiu făcut de Microsoft despre cum va funcționa munca flexibilă, numit Viitorul pieței muncii este reprezentat de mediul de lucru hibrid – Suntem pregătiți?”, vine cu niște rezultate interesante.

Iată cele șapte tendințe identificate. de studiu:

Munca flexibilă va continua după pandemie. 66% dintre lideri se gândesc la un redesign al spațiului de lucru, 73% dintre angajați ar prefera ca sistemul hibrid să rămână, dar totuși 67% și-ar dori să interacționeze mai des cu colegii în persoană.

Există un dezechilibru între lideri și angajați. În timp ce primii simt că prosperă în această perioadă, angajații se zbat să treacă peste efectele pandemiei. Lipsa interacțiunilor informale dinte conducere și angajați se simte.

Productivitatea crescută ascunde o problemă. Angajații sunt epuizați, iar angajatorii nu prea țin cont de balanța dintre muncă și viața personală.

Generația G se chinuie. Angajații între 18 și 25 de ani sunt cei mai afectați de izolare, fiind adesea și cei c veniturile cele mai mici.

Lipsa networking-ului afectează inovația. Capacitatea redusă de colaborare în interiorul organizațiilor face ca ideile noi să se pună în mișcare mai greu.

Lumea devine mai autentică. Lucrând de acasă, colegii încep să se cunoască mai bine și să interacționeze mai personal.

Recrutarea se extinde (sau, talente sunt peste tot). Nemaifiind necesară prezența fizică a angajaților la birou, companiile s-au apucat să recruteze și în afara localităților în care au sediul.


ROLLABLE TRUMPS FOLDABLE

Bătălia pentru viitorul telefoanelor continuă

M-am jucat puțin, într-o prezentare făcută la București, cu un concept de telefon rulabil, OPPO X, anunțat anul trecut și, devenit, iată, un prototip funcțional. Telefonul are un ecran de 6,7 inci și devine unul de 7,4 inci atunci când e deschis complet. OPPO spune că e garantat la 100.000 de deschideri și încchideri, ceea ce înseamnă 5 ani jumătate de utilizare normală, 2-3 de utilizare intensivă.

Două motoare, amplasate în partea de sus și de jos a ecranului acționează simultan pentru a întinde ecranul, care este rulat în jurul unei axe cu diametrul de 6,8 mm, aflat în lateral. Un sistem de plăci metalice, care se îmbină ca niște piepteni, ține ecranul închis. Pentru a se asigura că ecranul este rezistent, acesta folosește o tehnologie de laminare proprietară, Warp Track, care este întărită cu fire subțiri de oțel.

Telefonul se deschide și închide cu un slide pe un buton aflat în lateral.

Acum, că am pus mâna pe cam toate telefoanele care profită de flexibilitatea ecranelor OLED pentru a face ecranul mai încăpător, iată câteva observații.

La telefoanele pliabile, una dintre problemele principale este că, odată închis, ecranul ajunge să facă o cută de circa 180 de grade, iar punctul în care se întâmplă acest lucru e și locul sensibil al telefonului. Acest lucru a fost rezolvat prin diverse mecanisme care întind ecranul, iar la modelele cele mai recente nu se mai simte vreo denivelarea în acea zonă, dar stresul pe ecran rămâne, la plieri repetabile.

Rulabilul elimină această problemă. Gândește-te că iei o foaie A4 și o pliezi. Iei alta, și o rulezi. Dacă le readuci la forma inițială și le întinzi bine, ai totuși mai mari șanse cu a doua să nu îți apară deformări. Aș spune că, până acum, pare cea mai interesantă soluție, deși va suferi, ca și la alte pliabile ce devin tablete, de problema felului în care se vor adapta aplicațiile la aceste modificări de mărime.


TELEFOANE NOI

OnePlus 9 și OnePlus Watch

Noul flagship OnePlus 9, lansat săptămâna asta, marchează debutul parteneriatului cu Hasselblad pentru sistemul de camere, care revine în domeniul smartphoneurile după colaborare cu Moto Z (telefonul modular pentru care crease o cameră). Colaborarea e la nivel de software, senzorii de 48 MP și 50 MP (ultrawide) fiind de la Sony.

Telefonul mai are o cameră telefoto de 8MP (cu zoom de 3,3x), ecran OLED QHD+ de 120 Hz și procesor Snapdragon 888.

OnePlus are acum site în română. >>>

Cu această ocazie a fost lansat și OnePlus Watch, primul smartwatch al firmei. >>>


OPPO RENO5

Din 26 martie, OPPO Reno5 5G și Reno 5 Lite sunt disponibile la precomandă (cu un OPPO Watch, respectiv OPPO Band la pachet). Reno5 5G are un ecran AMOLED de 6,43 inci cu refresh rate de 90 Hz, sistem de patru camere, cu cea principală de 64 MP, și baterie de 4.300 MAh (cu încărcare rapidă de 64W). >>>


MOTO G100

Motorola a anunțat moto g100 primul telefon cu procesor Qualcomm Snapdragon serie 8 (un 870 5G) și primul compatibil cu platforma Motorola Ready One, prin care telefoanele pot fi folosite pe post de computer sau conectate la televizoare inteligente, o opțiune care e de obicei asociată cu flagship-urile, nu cu mid-rangeuri de 490 euro. >>>

Tot acum au fost anunțate și modelele moto g50, moto g30 și moto g10.


XIAOMI POCO X3 PRO ȘI POCO F3

Xiaomi a lansat Poco X3 Pro, un telefon care aduce ceva îmbunătățiri modelului X3 NFC, unul dintre cele mai bune telefoane la raport calitate/preț. Cu această ocazie a fost anunțat și modelul Poco F3, tot un midrange din zona superioară. >>>


NEWS

Noua gamă de televizoare Panasonic

Panasonic a lansat în România noua sa gamă de televizoare, în frunte cu vârful de gamă OLED JZ2000, urmat de noile serii JZ1500, JZ1000 și JZ980, disponibile în 48, 55 și 65 inci. >>>

Tot acum au fost lansate și o serie de produse audio: soundbar-ul SC-HTB490 (>>>), sistemul de sunet SC-PMX802 (>>>), boxa de gaming SC-HTB01FF SoundSlayer și sistemul Boom portabil RX-D500.


CĂȘTI DE GAMING DE LA AOC

Căștile AOC GH200 și GH300 vor fi disponibile din mai 2021.

Căștile GH200 oferă sunet stereo cu mufă jack de 3,5 mm, iar GH300 oferă sunet surround virtual 7.1 (doar pentru PC), un conector USB și iluminare RGB. >>>


GAMING MARATHON PENTRU FEMEI

Duminică, 28 martie, de la ora 10, ediția din acest an a Gaming Marathon e dedicată femeilor. conform organizatorilor, în România, proporția dintre bărbații și femeile care jocuri video e de 52% la 48%, însă prezența lor în industrie, e-sports sau zona de streaming de gaming e mult mai redusă. >>>


MONITOARE HIRES DE LA SAMSUNG

Samsung a lansat noua gamă de monitoare pentru PC, Samsung High Resolution 2021, 12 modele grupate în trei serii – S8, S7 și S6. Gama de top, S8, are rezoluție UHD, și vine în variante de 27 și 32 inci. >>>


PRIMUL MONITOR HUAWEI

Huawei lansează și în România primul monitor din portofoliu, HUAWEI Display 23.8”, la un preț recomandat de 800 de lei. >>>


BURSE GOOGLE ÎN ROMÂNIA

Google anunță 1.255 de burse în România, în cadrul a două proiecte: Digital Women, realizat de Fundația EOS (Educating for an Open Society Romania) cu sprijinul INCO, pentru 755 de femei care vor să-și construiască o carieră în tehnologie, și un program derulat de Fundația Leaders, de 500 de burse, pentru urmarea cursurilor din următoare programe: IT Support, Data Analytics, Project Management, UX Design.


WATCH THIS!

Chris Horner despre ciclism

Pentru cine urmărește acest sport, canalului lui Chris Horner, fost câștigător al Turului Spaniei, în care acesta analizează tactica din cursele cele mai importante, e de urmărit.