fbpx

Review: Huawei FreeBuds 4i

Noile căști de tip buds de la Huawei sunt o variantă îmbunătățită a modelului FreeBuds 3i și probabil cea mai bună opțiune calitate/preț disponibilă pe piață acum. 

Am testat Huawei Freebuds 4i timp de patru zile.

Pe scurt

Huawei FreeBuds 4i vin cu un design îmbunătățit, o baterie mai bună, anulare activă a zgomotului și vârfuri din silicon, pentru o fixare mai bună, la un preț de doar 399 de lei. 

Pe larg

Căștile vin în trei variante de culoare: roșu, alb și negru (sau Honey Red, Ceramic White, Carbon Crystal Black, cum sunt ele denumite oficial), însă cele roșii nu sunt încă disponibile la noi. Cele testate de mine au fost albe (și, nu, ceramic nu vine de la material). 

Forma carcasei, ovală, este una diferită de modele precedente – designerii spun că e inspirată de o plajă cu nisip negru din Islanda. Tijele căștilor sunt un pic mai groase decât la 3i, iar asta se vede în autonomia crescută. Vârfurile din silicon vin în trei variante de dimensiune, rezervele fiind împachetate separat. 

Conform specificațiilor, căștile oferă 10 ore de redare continuă a muzicii sau 6,5 ore de apel vocal. Dacă le mai pui din când în când în cutia de încărcare, ajungi până la 22 de ore de muzică sau 14 ore de apel vocal. Asta fără anularea activă a zgomotului (active noise canceling/ANC). Cu ANC activat, perioada se reduce cu circa 20-25%.

În practică, n-am ajuns la limitele astea – cert e că n-am rămas fără baterie vreodată. Există și o funcție de încărcare rapidă, care oferă patru ore de baterie în doar 10 minute de realimentare a căștilor. 

Căștile se conectează ușor cu orice smartphone cu sistem de operare Android sau iOS. Dacă ai un telefon Huawei, acesta le va recunoaște instantaneu în momentul în care deschizi cutia. Cu aplicația Huawei AI Life ai acces la funcții suplimentare, dar doar pe Android (descarc-o însă din Huawei App Gallery, nu de pe Google Play, dacă vrei ultima variantă).

Controale tactile sunt simple: o atingere rapidă dublă pentru play/pauză, iar dacă vrei să treci prin opțiunile pentru ANC (off, awareness și activ), poți ține degetul apăsat pe una din căști. Sunt și responsive, nu ai nevoie de prea mult timp să te obișnuiești cu durata cât trebuie să apeși, precum la căști mai cu pretenții.

ANC-ul e excelent, ajutat și de vârfurile de cauciuc – activat, chiar simți diferența față de zgomotul străzii –, iar sunetul e foarte bun, poate la înalte ar mai fi trebuit umblat puțin.

În schimb, magnetul tijei e poate un pic cam puternic, nu am reușit să deschid cutia și să scot o cască cu o singură mână. 

Căștile au rezistență la apă IP54, până la 1 m, adică le poți purta când plouă ușor și nu-i vreo problemă dacă le stropești. 

Ce e în cutie

Căștile, în cutia de încărcare, cablu USB-to-USB-C, vârfuri din silicon.

Specificații

Dimensiuni cutie:48 x 61,8 x 27,5 mm
Greutate cutie:cca. 36,5 g
Dimensiuni cască:37,5 x 21 x 25,9 mm
Greutate cască:cca. 5,5 g
Driver:10 mm, dinamic
Conexiune:Dual Bluetooth 5.2
Baterie:55 mAh (per cască), 215 mAh (cutie)
Rezistență la apă:IP 54

Preț

399 lei. Dacă le cumperi până în 22 aprilie, vin la pachet cu un Huawei Band 4. >>>