fbpx

Review: Samsung Galaxy A32 5G

Seria Galaxy A a celor de la Samsung oferă o gamă de telefoane care oscilează între entry level și mid-range. Cu prețul său accesibil, A32 (cu sau fără 5G) e la limita dintre cele două categorii.

Pe scurt

Telefonul vine cu un ecran generos și o baterie imensă. Însă masivitatea, vizibilă și designul simplist ar putea să fie și un turn off pentru mulți.

Pe larg

E evident că Samsung Galaxy A32 pune accentul pe funcționalitate, eliminând multe dintre elementele de design care l-ar putea face distinctiv într-o piață destul de aglomerată. 

Nu e un telefon urât, dar e unul evident mai ieftin și destul de masiv. Sistemul de camere de pe spate e minimalist (ca întreg designul, de fapt), iar rama ecranului e destul de mare. Vine în patru variante de culoare, numite toate Awesom, după campania de imagine a gamei: Black, White, Blue și Violet. Am testat varianta albă și (după o experiență similară cu S21), trebuie să spun că nu e culoarea mea preferată.

Un lucru interesant se întâmplă la ecrane. Probabil pentru a le păstra în aceeași zonă de preț, A32 5G (cel testat de mine) are un ecran TFT (1600 x 720). În schimb, A32 fără 5G are un ecran AMOLED, Full HD+ (2400 x 1080) cu refresh rate de 90 Hz, un lucru binevenit și destul de rar în categoria asta. Va trebui să te gândești dacă vrei să aștepți 5G-ul (mai ales că s-a dat în sfârșit legea) sau vrei un ecran mai bun când alegi telefonul. Samsung îți garantează trei actualizări de Android, deci ai putea ține telefonul multă vreme.

Bateria mare (5.000 mAh) e aproape obligatorie pentru zona asta de preț, însă încărcarea rapidă e limitată la 15W. Totuși, telefonul vine și cu încărcător (Samsung nu s-a luat și aici după Apple).

Lucrurile se complică un pic la spațiul de stocare. Poți salva circa 100 de lei dacă optezi pentru varianta cu 64 GB sau poți opta pentru varianta de 128 GB, ca să nu te stresezi cu spațiul. E drept că telefonul are suport pentru microSD (până la 1 TB), dar e un lucru care trebuie luat în calcul la achiziție.

Și memoria e relativ limitată – 4 GB. Suficient, dacă nu vrei chestii complicate de la telefonul tău, dar dacă vrei să folosești ecranul generos pentru jocuri, va trebui să fii atent la cele care cer multe resurse. Ai funcția Game Booster, dar tot ai putea opta pentru una dintre variantele de 6 sau 8 GB, dacă le găsești disponibile.

Chipset-ul, un octo-core, e un MediaTek MT6853 Dimensity 720 5G care asigură o performață decentă pentru această categorie.

Cititorul de amprente e amplasat sub ecran și, fiind un telefon masiv, s-a găsit loc chiar și pentru o mufă jack.

Sistemul de camere

Camera principală e una de 64 MB, din nou un bonus binevenit, mai ales că folosește software-ul foarte eficient de la Samsung. Dacă vrei să folosești rezoluția maximă, trebuie să selectezi asta, altfel vio obține imagini de 12 MP care combină patru pixeli pentru o claritate mai bună (și luminozitate). 

Felul în care sunt amplasate camerele pe spate, fără o ramă, face ca telefonul să fie mai stabil când îl pui pe masă și să nu joace, precum rudele sale mult mai scumpe. (Acestea fiind zise, husa rămâne obligatorie).

Camera e însoțită de o cameră ultrawide de 8 MP și un macro de 5 MP, cea de-a patra cameră fiind folosită pentru adâncimea de imagine (și efectul de bokeh). Nu are zoom.

Camera de selfie, amplasată central (sub un punch hole), are 13 MP.

Ce e în cutie?

Telefonul, încărcător, cablu USB-to-USB-C.

Specificații

Dimensiuni:164,2 x 76,1 x 9,1 mm
Greutate:205 g
Ecran:6,5 inchi, TFT Color (16M), 720×1600 px
Gorilla Glass 5
Capacitate de stocare și memorie:128 GB, 4 GB RAM
Camera:48 MP, f/1.8 (wide)
8 MP, f/2.2 (ultrawide)
5 MP, f/2.4 (macro)
2 MP, f/2.4 (depth)
Selfie camera:13 MP, f/2.2 (wide)
Baterie:Li-Ion 5000 mAh, non-removable
Fast charging 15W
Mufă jack, 3,5 mm:da
Dual SIM:da
Sistem de operare:Android 11, One UI 3.1

Preț

1.199 de lei, samsungmobile.ro