fbpx

Review: Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung propune un nou model al căștilor lor de tip buds, care promit o stabilitate mai bună a acestora atunci când le pui în ureche.

Am testat Samsung Galaxy Buds Pro timp de două săptămâni.

Pe scurt

Cu noile Galaxy Buds Pro, Samsung a renunțat la forma de boabă de fasole a modelului anterior (Buds Live) și a cu vârfuri de cauciuc care ajută activă a zgomotului.

Pe larg

Samsung s-a jucat cu forma căștilor sale în ultimele două modele, iar Buds Pro combină unele lucruri de la Buds Plus și Buds Live. Căștile seamănă mai degrabă cu primele, „boabele de fasole” fiind înlocuite de o formă mai rotundă și capătă manșoane de cauciuc care ajută atât la fixarea lor mai ușoară în ureche, cât și la izolarea de zgomotul exterior, mai ales dacă alegi mărimea corectă a acestora.

Carcasa seamănă mai mult cu cea de la Live, fiind pătrată. Forma aparte a căștii e un pic confuzantă. Atunci când puneam căștile la loc în cutia lor le încurcam adesea locul, până am învățat să mă uit la marcajul de pe ele (sâtnga vine în stânga, evident).

Căștile vin în trei culori: argintiu, negru și violet (sau Phantom Silver, Black, Violet), cu un finisaj metalizat. Cele testate de mine au fost negre.

Buds Pro oferă câteva funcționalități interesante: anularea activă a zgomotului este clar mai bună ca la modele anterioare, tăind mult mai mult din zgomotul exterior, dacă o setezi în varianta High. Dacă ești undeva în interior, poți folosi opțiunea Low. 

Funcția Ambient sound te ajută atunci când vrei să auzi ce se întâmplă în jur, deși e un pic ciudat, pentru că amplifică unele zgomote (microfonul exterior le transmite în boxă, pentru a trece peste izolarea fizică dată de prezența căștilor și a vârfurilor de cauciuc în ureche).

Funcția se activează automat și atunci când vorbești cu cineva (dacă selectezi „Voice detect” din aplicație), ceea ce te poate ajuta, de exemplu, când ești la cumpărături, pentru că amplifică vocile, păstrând zgomotul de fundal redus.

Pentru a instala căștile, trebuie să instalezi Galaxy Wearable, dar și un add-on Galaxy Buds Pro, care te poate confuza uneori când vrei să intri în aplicație (Wearable e portocalie, add-on-ul e gri). 

Controalele fizice sunt relativ simple. Cu o atingere pornești sau oprești ceea ce asculți sau răspunzi la telefon. În schimb, poți personaliza comanda de „touch and hold”. De exemplu, poți pune pe stânga controlul anulării active a zgomotului, iar pe dreapta comanda vocală (care lansează Google Assistant, în cazul meu și, presupun, Bixby, dacă ai un telefon Samsung). De altfel, ai o serie de funcții suplimentare cu Bixby.

Poți folosi touch and hold și pentru a controla volumul (în acest caz, o cască îl va crește și cealaltă va descrește).

Tot din aplicație poți bloca controlul tactil, pentru a evita atingerile accidentale. 

Bateria ține în jur de patru-cinci ore, cu anularea activă a zgomotului, sau opt ore fără. Samsung spune că, dacă le reîncarci din cutie, ai până la 28 de ore de baterie, dar n-ar cronometrat asta. O încărcare de 10 minute îți dă 85 de minute de baterie, în caz că ai rămas fără. 

Fiecare cască are un woofer de 11mm cu tweetere de 6,5mm, realizate în colaborare cu AKG. Sunetul e bun, atunci când asculți muzică sau podcasturi, deși probabil că va trebui să ții ANC-ul activat când ești afară. Dacă urmărești filme sau clipuri, funcția 360 audio identifică direcția sunetului în timp ce miști capul.

Conectivitatea e bună, însă ai putea avea parte de o scurtă întrerupere atunci când pui telefonul în buzunar, mai ales dacă ții mâna în dreptul antenei.

Ce e în cutie

Căștile, cutia de încărcare, manșoane de cauciuc de mărimi diferite, cablu USB-to-USB-C.

Specificații

Dimensiuni20,5 x 19,5 x 20,8 mm – o cască
27,8 x 50 x 50,2 mm – cutia
Greutate6,3 g – o cască
44,9 g – cutia
Baterie61 mAh – o cască
472 mAh – cutia
Autonomie 5 ore (în medie); 4 ore (în conversație)
Microfoane
Funcțiianulare activă a zgomotului, Bixby
Senzoriaccelerometru, giroscop, senzor de proximitate, senzor Hall, atingere, VPU
ConectivitateBluetooth v5.0
Rezistență la apăIPX7

Preț

849 lei, samsung.com