fbpx

SFWD >>> Google I/O 2021, Sharp Aquos R6

Colaborarea Sharp-Leica înseamnă că se încheie cea cu Huawei?


HELLO GOOGLE I/O

Ce-a mai anunțat nou Google

Evenimentul Google I/O 2021 s-a desfășurat online anul acesta, dar a fost un prilej folosit de gigantul tech pentru a face o serie întreagă de anunțuri, unele așteptate, altele surprinzătoare.

Android 12 Beta era așteptat, ca în orice an, însă Google a surprins cu anunțarea noului limbaj de design Material You, care oferă posibilitatea schimbării culorilor sistemului de operare și o customizare mai amplă a telefonului de către utilizatori. E cea mai importantă schimbare de design sin 2014 încoace.

A mai fost anunțat Smart Canvas, un nou instrument de colaborare pentru utilizatorii Google Workspace, o serie întreagă de noi instrumente pentru Docs, Sheets și Slides. Interesantă este și integrarea Meet, programul de teleconferințe, în respectivele program. Google a anunțat și introducerea unor caption-uri automate în Meet (și traducerea lor), în cinci limbi: engleză, spaniolă, portugheză, franceză și germană.

Sistemul de operare Wear OS, folosit pentru o serie întreagă de wearables, se unește cu Tizen-ul de la Samsung, într-un nou sistem numit, simplu, Wear, ceea ce înseamnă că atât ceasurile Samsung, cât și cele de la Fitbit, vor folosi acest sistem de operare.

Alte anunțuri:

  • Managerul de parole din Chrome va face mai multe decât să te anunțe că o parolă e compromisă, te va ajuta să o schimbi mai repede și mai ușor.
  • Telefonul se poate transforma în telecomandă pentru televizor sau cheie pentru mașină. Evident, e nevoie de un televizor sau o mașină care folosesc Android.
  • Search-ul îți va oferi mai multe informații despre rezultate, înainte de a apăsa pe ele, într-o nouă fereastră, numită “About this result”.
  • Google Lens va primi funcția de traducere a textelor, cu ajutorul AR-ului, și posibilitatea de a căuta imaginile din screnshot-uri.
  • Maps primește update-uri noi care țin cont de perioada din zi în care folosești harta (recomandă cafenele dimineața, restaurante seara), informații îmbunătățite în Live View, informații despre zonele aglomerate etc.
  • A fost anunțat un program care folosește machine learning mai bine pentru a purta conversații naturale, numit LaMDA.

NEWS

IFA se amână pentru 2022

IFA 2021 nu va avea loc, evenimentul tech care se desfășura în fiecare septembrie la Berlin, nu va avea loc în acest an, au anunțat organizatorii. >>>


SHARP AQUOS R6

Sharp, care produce telefoane în special pentru piața japoneză, a surprins pe toată lumea Aquos R6, cu primul telefon care are un senzor de 1 inci (la nivelul unei camere Sony RX100), dar mai ales cu un parteneriat cu Leica (ceea ce înseamnă că măcar exclusivitatea dintre brandul german și Huawei s-a încheiat, dacă nu întreaga colaborare). >>>


CLUBHOUSE PE ANDROID

Aplicația audio despre care s-a tot vorbit la începutul anului e disponibilă din această săptămână pe Android, dar se pare că hype-ul se încheiase mai de mult. >>>


POCO M3 PRO 5G

Poco M3 Pro 5G, un telefon ieftin cu 5G, procesor MediaTek Dimensity 700 5G și ecran de 90 Hz s-a lansat oficial săptămâna trecută. >>>


OPPO x TELEKOM

OPPO a încheiat un parteneriat cu Telekom România pentru a vinde produsele brandului chinez. Pentru început, pe site-ul operatorului sunt disponibile OPPO A15, A53 și Reno4 Lite. >>>


WATCH THIS!

Secret Base

Canalul acesta de YouTube despre sport e făcut de niște americani, deci e mai ales despre sporturile alea de peste ocean la care nu prea se uită nimeni (și NBA). Însă, din când în când, se ocupă și de fotbalul din restul lumii. Iar felul în care e structurat acest video despre Drogba e foarte inteligent.