Samsung și-a lansat flagship-urile pentru 2022, în timp ce Facebook amenință cu plecarea din Europa.
Samsung Galaxy S22
Zilele trecute, am avut ocazia să pun mâna de noile flagship-uri Samsung înainte de lansarea oficială. Am scris câteva impresii despre telefon Android pe blogul Mindcraft Stories.
Foarte pe scurt:
- S22 Ultra e „noul Note”, cu schimbări mai mari de design și reintroducerea S-Pen-ului în telefon.
- S22, varianta „entry”, e mai mic cu 0,1 inchi și are, din nou, spate din sticlă.
- Refresh rate-ul dinamic pornește acum de la circa 1 Hz până la 120 Hz.
- Camera principală are acum 50 MP și AI-ul e semnificativ îmbunătățit.
- S22+ și Ultra au încărcare rapidă de 45 W.
- Samsung a lansat și trei variante de tabletă Galaxy Tab S8, de 11, 12,4 și 14,6 inchi.
Pleacă Meta din Europa?
Amenințarea Facebook că pleacă din Europa, care s-a transformat rapid în „avertizare” că e forțat să plece, e doar o tehnică de negociere cu Uniunea Europeană, în contextul în care devine tot mai clar că justiția nu agreează toate metodele prin care companiile tech americane ocolesc reglementările europene de protejare a privacy-ului. Că veni vorba, știai că Austria a interzis Google Analytics?
Am scris și despre asta pe Mindcraft Stories și, evident, n-am putut să promovez articolul pe Facebook.
NVidia nu mai cumpără ARM
A treia știre a săptămânii e că a picat înțelegerea dintre NVidia și ARM. Motivul invocat de Nvidia în comunicatul dat pe 9 februarie e că au apărut „schimbări semnificative a reglementărilor”. Anunțul achiziției fusese făcut în toamna lui 2020 și a stârnit imediat semnale de alarmă la sediile Intel, Qualcomm, Google și Microsoft, printre altele.
Arhitectura ARM este folosită de multe firme, care au licențiat-o de la companie, inclusiv de Apple în noile procesoare M și de companiile de mașini. Nu-i de mirare că autoritățile din Europa, SUA și chiar China au luat la puricat posibila achiziție.
Mai toată lumea a prezis, încă de la anunț, că înțelegerea nu se va sfârși cu un contract și, iată, chiar asta s-a întâmplat. Soft Bank, deținătorul ARM, va lista compania pe bursă, probabil în 2023.