fbpx

SFWD >>> Apple M1 Ultra, Samsung vs. benchmark, EKG pe Fitbit

Războiul din Ucraina a mutat pentru o vreme interesul public asupra știrilor de acolo – așa că am ratat recapitularea lunii februarie. Revin însă cu cea a lunii martie. În această primă parte a recapitulării a celor mai importante momente tech din luna martie m-am concentrat pe gadgeturi. Partea a doua va fi rezervată lumii Big Tech. 

Citește despre noutățile ultimei luni, pe larg, pe Mindcraft Stories. Mai jos, un rezumat al articolului.

Lansările de primăvară de la Apple

La începutul lunii martie, Apple a anunțat o serie de noi produse. Poate cel mai interesant dintre acestea este Mac Studio – un soi de Mac Mini pentru profesioniști care folosește cel mai recent procesor Apple, M1 Ultra (dar are și o variantă cu M1 Max). La pachet vine monitorul Studio Display. 

M1 Ultra are un CPU de 20 de core-uri, un GPU de 64 de core-uri și un procesor neural cu 32 de core-uri și este cel mai puternic procesor Apple de până în prezent, fiind creat prin unirea a două procesoare M1 Max cu o interconexiune de mare viteză.

La același eveniment, Apple a anunțat un nou iPhone SE, a treia generație a acestui telefon accesibil, cu procesor A15 Bionic și 5G, dar și un nou iPad Air,ajuns la a cincea generație. 

Samsung păcălea aplicațiile de benchmark

La începutul lunii martie a apărut știrea că Geekbench, o aplicație care analizează performanțele telefoanelor, a blocat noile flagship-uri Samsung, Galaxy S22, dar și modelele mai vechi, acuzând compania coreeană că ar trișa. Astfel, o aplicație care rulează în backgroundul telefoanelor, Game Optimizing Service (GOS) limita performanța aplicațiilor și jocurilor, dar nu și pe cea a testelor benchmark. 

Samsung a recunoscut problema, apoi a venit cu un update care permite utilizatorului să elimine limitările, iar CEO-ul companiei și-a cerut scuze pentru acest incident.

Huawei MatePad Paper va veni în curând în România

În a doua parte a lunii martie, Huawei a lansat telefonul nova 9 SE, o variantă mai ieftină a midrange-ului nova 9, și ceasul Watch GT Runner. Ce a atras atenția tuturor la lansare a fost tableta Huawei MatePad Paper,care va fi disponibilă pe piața locală ceva mai încolo, probabil din luna mai. Pentru cine a auzit de Remarkable, conceptul este familiar.

Panasonic a lansat Lumix DC-GH6

Panasonic a lansat Lumix DC-GH6.Lista de moduri video pe care le suportă camera e impresionantă, și include Apple ProRes 422 și 422 HQ, la o rezoluție de 5,7K. Firmele din urmă necesită folosirea unui card de memorie rapid de tip CFexpress. 

Fitbit ar putea depista fibrilația atrială 

Google a cerut aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA pentru monitorizarea pasivă permanentă a ritmului cardiac de către ceasurile Fitbit. Momentan, acest lucru e posibil doar la cererea utilizatorului – pe modelele Fitbit Sense și Charge 5. 

3 gadgeturi interesante

Samsung Smart Monitor M8

Samsung a anunțart Smart Monitor M8 (32 inchi), care are acum și funcții de smart hub pentru IoT, dar și telefoane mid-range Galaxy A53 5G și Galaxy A33 5G.

DJI Matrice 30 RTK

Drona profesională lansată de DJI la un preț ce pornește de la 10.000 de dolari poate zbura inclusiv în timpul unor ploi torențiale, vânturi puternice sau chiar dacă există riscul de depuneri de gheață.

Xiaomi 12X, 12 și 12 Pro

Lansat în decembrie în China, Xiaomi 12 și 12 Pro au ajuns și în Europa și, implicit, în România. Flagshipurile se laudă cu o cameră principală de 50 MP. O variantă oarecum mai accesibilă (la „doar” 3.199 de lei), Xiaomi 12X, a fost lansată în același timp cu cele două telefoane de top.

Leave a Comment