fbpx

SFWD >>> Facebook vs. TikTok, Musk + Twitter, ​​Discovery ♡ HBO Max

Martie a adus cu știri interesante despre lumea Big Tech. Elon Musk a devenit și el un jucător pe piața rețelelor sociale, cumpărând un procent semnificativ al acțiunilor Twitter, Facebook și Microsoft au fost prinse (din nou) cu practici dubioase, dacă nu de-a dreptul ilegale, iar piața serviciilor de streaming e într-o continuă mișcare – și nu e vorba aici doar de sosirea HBO Max în România.

Citește despre noutățile ultimei luni, pe larg, pe Mindcraft Stories. Mai jos, un rezumat al articolului.

Facebook a angajat o firmă pentru a ataca TikTok

Meta a angajat o firmă ca să atace TikTok. Compania Targeted Victory, o firmă apropiată de Partidul Republican din SUA, și-a propus să întoarcă publicul împotriva competitorului Facebook prin editoriale și materiale de opinie apărute în presa locală americană sau povești despre diverse trenduri de pe TikTok care ar putea fi „periculoase”.

Meta are probleme mari după ce a anunțat o primă scădere a numărului de utilizatori de Facebook,și este sub asaltul reglementărilor social media impuse de politicienii din SUA și, mai ales, Uniunea Europeană. De partea cealaltă, TikTok e într-o creștere accelerată, dar e creat și deținut de o companie chineză, ByteDance și e​Există mai multe semne că aceasta ar fi apropiată de Partidul Comunist Chinez.

Musk a devenit acționar semnificativ la Twitter

Fondatorul Tesla a cumpărat 9,2% din acțiunile companiei. Procentu îl face cel mai semnificativ acționar și îi asigură un loc în consiliul de administrație, format din 11 membri, până în 2024. În schimb, Musk a agreat să nu încerce să cumpere mai mult de 14,9% din totalul acțiunilor și, deci, să nu încerce să preia compania.

Musk și-a făcut publică părerea despre cum ar trebui să arate rețeaua, având idei despre introducerea unui buton de edit, posibilitatea de a selecta algoritmul și mai multă libertate de exprimare pe platformă.

Noi acuzații de șpăgi la Microsoft

Yasser Elabd, un avertizor de integritate de la Microsoft, a publicat un articol pe platforma Lioness în care acuză compania că a dat șpăgi unor oficiali din Africa și Orientul Mijlociu. Situația e foarte asemănătoare cu „Dosarul Microsoft”, scandalul românesc ce corupție în care a fost implicată firma americană.  Noile acuzații vin într-un moment în care atenția legislatorilor americani era îndreptată spre alți giganți Big Tech, iar Microsoft așteaptă aprobarea achiziției firmei de gaming Activision Blizzard.

Orange, încă un pas în preluarea Telekom

După ce, anul trecut, Orange a preluat Telekom Romania Communications, acum firma își va schimba numele în Orange Romania Communications. Va funcționa în continuare separat, ca o subsidiară a Orange România, însă pentru public acest lucru va fi mai puțin vizibil. Canalele de televiziune Telekom Sport au fost redenumite Orange Sport. 

Piața streamingului e în continuă mișcare

Vin foarte multe știri din lumea serviciilor de streaming, poate și pentru că a devenit o lume tot mai diversă. Și, la cum merg lucrurile, se va aglomera și pe la noi.

HBO Max s-a lansat pe 8 martie

HBO s-a extins pe 15 piețe noi, inclusiv România. La noi, lansarea a fost însoțită de serialul românesc Ruxx1.

Discovery HBO Max

După ce a fost finalizată fuziunea dintre Warner Bros. – deținut de AT&T și care deține, la rândul său, HBO – și Discovery în ceea ce va fi cunoscut ca Warner Bros. Discovery, există posibilitatea ca serviciile de streaming ale celor două companii să fie unite. 

Apple+, primul serviciu de streaming care câștigă Oscarul pentru cel mai bun film

CODA, produs de Apple+, a devenit primul film al unui canal de streaming care câștigă premiul pentru cel mai bun film.

Netflix nu mai vrea să dai parola prietenilor

Netflix face teste în Chile, Costa Rica și Peru. Utilizatorii de Netflix din aceste trei țări vor putea adăuga până la două conturi din afara locuinței, pentru un preț de circa trei dolari per cont.