fbpx

SFWD >>> OPPO Reno7 Series, more Musk vs. Twitter, scăderea Netflix

Lansările de produse s-au mutat în offline, ceea ce vine cu avantajul că poți să le atingi și să pui toate întrebările alea pe care nu apuci să le pui într-un zoom. Între timp, dramele de pe Twitter au devenit drame despre Twitter – online-ul insistă să rămână interesant.

Citește despre noutățile ultimei luni, pe larg, pe Mindcraft Stories. Mai jos, un rezumat al articolului.

OPPO a lansat gama Reno7

Săptămâna trecută, la galeria Mánes din Praga, OPPO și-a lansat gama de telefoane Reno7 și vârful de gamă, Find X5 Pro. noile telefoanele au focusuri diferite. OPPO Reno7 Lite se concentrează pe selfie-uri și țintește publicul tânăr. OPPO Reno7 vine cu o cameră microscop și un aspect retro, iar OPPO Reno7 5G are încărcare rapidă SuperVOOC de 65W și un spațiu de stocare generos, de 256 GB.

Find X5 Pro are cameră făcută în colaborare cu Hasselblad care folosește o unitate de procesare neuronală și senzori Sony IMX 766 și susține că obține videouri de calitate în lumină scăzută. Camera principală are stabilizare a imaginii pe 5 axe. 

Samsung și-a prezentat televizoarele din 2022

Samsung și-a prezentat zilele acestea gama de televizoare pentru 2022. Prezentarea oficială s-a concentrat pe seriile Neo QLED și Lifestyle, variantele de top. Vârful de gamă este Neo QLED 8K, cu ecran din MiniLED-uri și un design (aproape) fără margini, precum și cu sistem audio Dolby Atmos. Va fi disponibil în patru dimensiuni, de la 55” la 85”. Modelele Neo QLED 4K vin cu un refresh rate de 144 Hz, ceea ce le face ideale pentru gaming.

Din zona Lifestyle – televizoare cu accentul pus pe design –, prezentarea a conținut televizoarele The Frame, televizorul care poate afișa artă, și The Serif, un televizor creat de designeri francezi pentru a fi pus oriunde în casă. Ambele au acum un display mat. Dimensiunile în care e disponibil The Frame au crescut, există acum chiar și varianta de 32”.

Twitter i-a pregătit o „pilulă otrăvită” lui Elon Musk

Drama Twitter-Musk a evoluat. Miliardarul a făcut o ofertă de preluare ostilă, de circa 43 de miliarde de dolari. Compania a amenințat că va inunda piața cu noi acțiuni, vândute la discount oricui altcuiva nu deține deja 15% din totalul acțiunilor disponibile. Întreaga „negociere” se poartă public și probabil va continua să coloreze paginile de știri din tehnologie în următoarele luni. 

Netflix pierde abonați

Pentru prima dată în zece ani, Netflix are mai puțin abonați. S-au pierdut 200.000 de conturi, din motive diverse: în special ieșirea de pe piața rusă la mărirea prețurilor în SUA și Marea Britanie și apariția a tot mai multe servicii concurente de streaming. 

Netflix estimează că va pierde încă două milioane de abonați până în iulie și încearcă să compenseze reacția negativă a pieței la scăderea abonaților prin limitarea conturilor „împărțite” și posibila introducere a publicității. 

Coolere mai ieftine

Un brand polonez, ​​SilentiumPC, lansează pe piața din România coolerele accesibile Spartan 5 și Spartan 5 MAX.