fbpx

SFWD >>> iPod, FIFA, Pixel 66, Honor, Huawei Watch GT3 Pro

Prins cu un proiect video care va apărea în curând, pe Mindcraft Stories, n-am apucat să scriu un rant despre preluarea Twitter-ului de către Elon Musk, așa cum îmi propusesem. Mai bine, pentru că acum Musk a „aflat” că e o problemă cu conturile dublate și false, deci mai negociază puțin. 

Citește despre noutățile ultimei luni, pe larg, pe Mindcraft Stories. Mai jos, un rezumat al articolului.

iPod-ul nu se mai produce, la zece ani după ce a fost ucis de iPhone

Pe 10 mai, Apple a anunțat că nu va mai produce iPod-uri noi. Unul dintre primele gadgeturi iconice ale noului mileniu a rezistat doar 20 de ani. Paradoxal, mai vechiul Walkman îi supraviețuiește. Cel puțin brand-ul, pentru că Sony îl folosește pentru mp3 playerele sale, inspirate de fapt de iPod.

FIFA a murit, trăiască plicticosul EA Sports FC

Electronics Arts a anunțat că „jocurile de fotbal faimoase la nivel mondial se vor muta sub noul brand EA Sports FC din 2023”. Mai mundan, colaborarea de trei decenii dintre FIFA și EA Games s-a lovit de o neînțelegere financiară. Totuși, FIFA 23 se va lasa anul acesta, pentru că licența a fost prelungită temporar, cu un an. În schimb, FIFA a anunțat că va profitat de Campionatul Mondial din Qatar pentru a lansa un joc dedicat competiției și că lucrează cu studiouri independente pentru a dezvolta alte jocuri. E de așteptat, cel puțin conform declarațiilor, ca FIFA 24 să existe, însă produs de alt studio.

Fără prea multe detalii despre Pixel 7 la Google I/O 

Pentru prima dată după doi ani, un eveniment Google s-a desfășurat cu prezență în persoană – pentru presa din State, evident. Pentru noi restul, online-ul a fost baza.  Pixel 6a a fost vedeta show-ului, pentru că din Pixel 7 a apărut doar câteva imagini, fără prea multe detalii (lansarea va fi în toamnă). Nu e singurul device care e doar confirmat. Pixel Watch va fi lansat și el în toamnă. Nu va fi chiar un Fitbit, ci va rula pe Wear OS, dar va folosi multe din funcțiile dezvoltate de compania achiziționată recent de Google. De asemenea, au anunțat că lucrează la o pereche de ochelari cu realitate augmentată – care nu se numesc încă Google Glass – i la o tabletă Pixel, care va apărea în 2023.

Pe partea de software, evident că anunțul principal a fost Android 13, dar și funcția „Immersive View” din Maps.

Meta va lansa o cască VR anul acesta

Project Cambria e o combinație de cască de VR cu elemente de augmented reality, ceea ce înseamnă că utilizatorul va avea acces și la lumea înconjurătoare când o folosește (adusă însă în lumea virtuală de camere, nu printr-un ecran transparent, ca la ochelarii AR).

Honor se (re)lansează în România

În 2022, Honor nu mai e doar un Huawei cu servicii Google, iar asta s-a văzut deja de la lansarea Honor Magic4 Pro la MWC Barcelona. În România, Honor a revenit pe 5 mai, cu patru telefoane. Pe lângă flagship, au mai fost anunțate  Honor X7, X8 și Magic4 Lite..

Huawei se concentrează pe piața non-smartphone

Huawei a anunțat Watch GT 3 Pro în două variante, una din titan, de 46 mm, pentru bărbați, și una ceramică, de 42 mm, pentru femei. Ambele ceasuri au mai module sport suplimentare față de modelele anterioare, rezistență la apă până la 30 de metri (fiind primele din categorie utilizabile la scufundări), precum și funcție de EKG. 

Aventurile încep acasă

Pentru a sărbători achiziția Telekom și transformarea în Orange Romania Communications, compania organizează un eveniment gratuit în Piața George Enescu din București, între 20 și 22 mai. Vizitatorii vor putea vizita virtual Catedrala Notre-Dame din Paris și vor putea conduce de la distanță o mașină pe un circuit din Franța, prin rețeaua 5G. În zilele de 20 și 21 mai, Orchestra Simfonică București va susține un concert live de muzică clasică, urmând să interpreteze Anotimpurile de Antonio Vivaldi.

Streaming news

Ce-a fost asta, CNN?

În lumea tot mai vastă a produselor de streaming, CNN+ părea o chestie destul de ciudată. Chiar și așa, faptul că a fost închis la puțin peste o lună de la lansare, a fost ciudat..

Încă o lună până la Disney+

Disney+ se lansează pe 14 iunie cu o preofertă, un an cu prețul pe 8 luni.

Netflix contracarează cu Black Mirror

Un nou sezon Black Mirror e în lucru la Netflix

Alte produse noi lansate luna aceasta

Foarte pe scurt, câteva lansări recente:

  • Sony Xperia 1 IV; 
  • Panasonic și-a lansat gama de televizoare din 2022, cu ecrane între 42 și 77 de inchi; 
  • Acer a anunțat mai multe laptopuri noi (Swift 3 OLED, Spin 3, Spin 5), precum și o serie de produse ecologice din gama Vero; 
  • Asus a lansa Flow X16 și Scar 17 SE, două produse din gama ROG.