SFWD >>> MacBook AirM2, USB-C peste tot, RIP Internet Explorer

Nu mi-e prea clar ce se întâmplă, dar în ultimele ediții am anunțat dispariția sau schimbarea radicală a destulor produse iconice. Chiar și brandurile iconice pot să devină neapetisante pentru un public nou. Așa că firmele fac ce știu ele mai bine și le închid. Sau, dacă ești Sony și ești stăpânul numelui Walkman, îi pui un ecran hi-res, Android și îl plachezi cu aur, după care îl vinzi cu 3.000 de euro.

Citește despre noutățile ultimei luni, pe larg, pe Mindcraft Stories. Mai jos, un rezumat al articolului.

Un nou MacBook Air (care chiar e nou)

Noul Macbook Air vine cu cipul M2, dar renunță la celebrul design de tip pană. Se reîntoarce încărcătorului Mag Safe, și apare o a patra culoare, Midnight Blue, un fel de negru cu nuanțe albăstrui care pare magnet de amprente. Apple încă afișează ambele variante pe site, cu prețuri diferite. Pare că nu vrea să renunțe la varianta mai ieftină, cu M1, care probabil va primi și ceva reduceri. 

Apple a mai anunțat sistemele de operare iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 Ventura și watchOS 9 și un nou MacBook Pro, cu M2.

USB-C în toată Europa (peste doi ani)

Decizia Uniunii Europene de a obliga producătorii de telefoane, laptopuri și camere foto (și alte device-uri mici și medii de uz comun) să folosească un singur tip de mufă, USB-C, e adoptată.  Producătorii de telefoane au doi ani, iar cei de laptopuri 40 de luni să se alinieze hotărârii.

Autopilotul Tesla e investigat de autorități 

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA) a făcut publice date care spun că, în SUA, au existat 367 de accidente, în ultimele nouă luni, care au implicat mașini ce foloseau sisteme de asistare a condusului, 273 dintre acestea cu o Tesla.

Disney+ e în România

Din 14 iunie, România are un nou serviciu de streaming. A scris Mihai Tița un articol despre cât de mult merită un abonament

Internet Explorer nu mai primește actualizări

Microsoft a renunțat să mai actualizeze Internet Explorer 11 (care era ultima variantă a browserului vechi de 26 de ani) pe 15 iunie, însă Edge va avea un IE Mode, pentru compatibilitatea inversă. 

Nou acord între Panasonic și Leica

Leica și Panasonic au anunțat la începutul lui iunie un nou parteneriat, numit acum L² Technology. Comunicatul de presă nu spune însă mai multe decât că vor exista produse noi și ceva despre utilizarea cunoștințelor Leica în domeniul opticii și imaginii și a celor de la Panasonic din domeniul digital și video.

IKEA chiar vrea să-ți controleze casa

DIRIGERA va fi noul hub inteligent propus de IKEA în toamnă și va fi bazat pe Google Matter, un nou standard de comunicații pentru produsele smart home.

Câteva produse noi lansate recent

Pe scurt, despre câteva lansări recente:

Huawei a anunțat disponibilitatea în România a tabletei cu e-ink MatePad Paper; 

HP și-a actualizat modelele de laptopuri din gama Envy;  

Snapchat a lansat Pixy, o dronă care face poze.

Leave a Comment