Review: Huawei Watch Fit 2. Un ceas accesibil cu funcții neașteptate.

Pentru cei vor un ceas care să se potrivească în orice situație și care să le dea informațiile esențiale despre activitatea lor fizică, Huawei Watch Fit 2 poate fi o alegere bună, mai ales că împrumută și funcționalități din zona high-end.

Pe scurt

Cu un design aparte, Huawei Watch Fit 2 se situează undeva între un smartwatch high-end și o brățară de fitness: un soi de wearable midrange. Este upgrade al versiunii anterioare care oferă mai multe opțiuni de design și câteva funcții noi.

Pe larg

Cu siguranță, aspectul dreptunghiular al lui Huawei Watch Fit 2 e primul care atrage atenția. Cu un aspect ratio ce amintește de cel al unui telefon, un ecran de 1,74 inchi, și cadran metalic cu margini rotunjite, ceasul este elegant și discret, fără să încerce să ascundă că este un gadget modern.

Față de primul Watch Fit, Huawei oferă acum trei variante ale produsului, fiecare cu o curea aparte: din silicon (Active Edition), din piele (Classic Edition) și metalică (Elegant Edition). Există însă niște diferențe de preț între variante, datorită materialelor diferite, dar nu și la nivel de funcționalități interne.

Huawei Watch Fit 2 Classic, Active & Elegant Editions

Varianta testată de mine a fost cea clasică, cu curea din piele albă (Moon White), una pe care aș considera-o mai degrabă feminină – e drept că, fiind purtător de smartwatch, am constatat că, mai ales când e cald afară, brățările din silicon sunt cele mai potrivite.

Este un ceas ușor, de doar 30 de grame (fără curea), perfect pentru persoanele care nu fac sport de performanță, doar vor totuși să-și monitorizeze activitatea fizică.

Ceasul are un singur buton lateral, în dreapta. Pentru mine a fost confortabil, pentru că este amplasat exact ca la Fitbitul pe care-l port de obicei.  

Față de primul Watch Fit, ecranul AMOLED e ceva mai mare – cu exact 18,6%. Este luminos, nu ai probleme nici pe lumină puternică, și se mișcă cu ușurință la atingere – ceasul folosește sistemul de operare Harmony 2.0. Sunt destule fețe care pot fi alese pentru a fi schimbate, deși cea preinstalată e cât se poate de OK. Cu un swipe dreapta, poți accesa diferite paneluri cu informații despre ritmul cardiac sau nivelul oxigenului din sânge. 

Ceasul are și opțiunea de Always-On Display, pentru cine e deranjat de un cadran negru la mână – aș recomanda totuși să fie închisă, pentru a salva bateria. 

Apropo de baterie, aceasta ține între 7 și 10 zile, în funcție de cât de mult e folosit, și vine și cu încărcare rapidă (5 minute pentru o zi de utilizare). Ceasul se încarcă cu un conector special, o chestie specifică pentru un produs pe care îl poți folosi inclusiv în bazinul de înot. Nu mai e cazul să spun că e rezistent la apă, până la 5 atmosfere (adică e OK pentru înot, nu pentru scufundări).

Va trebui însă să ai grijă cu conectorul, se mișcă destul de ușor, pune ceasul pe o suprafață unde nu umbli când îl încarci.

Conectorul folosit pentru încărcarea Huawei Watch Fit 2

Dacă te întrebi de ce durata de viață a bateriei variază atât de mult, daptul că ceasul îți permite să apelezi și să răspunzi la telefon, prin Bluetooth, este una din explicații. E o funcție împrumutată de la Huawei Watch GT și relativ neașteptată,  pe care o vei găsi surprinzător de utilă când te vei afla la distanță de telefon, acasă, în bucătărie, sau afară, în curte. Raza de acțiune ar trebui să fie de circa 100 de metri. 

Ceasul are o memorie internă de 32 GB, deci îți poți salva și destulă muzică pe el. Evident, poate fi sincronizat ușor cu o pereche de căști wireless.

La nivel de produs de fitness, ceasul are antrenamente personalizate pentru șapte activități (cu sugestii vocale) și poți monitoriza 96 de activități. Va trebui însă să setezi manual activitatea pe ceas. Vei avea informații despre ritmul cardiac, durata activității, caloriile consumate și în ce zone de efort te-ai încadrat.

La nivel de senzori, ceasul are un senzor IMU pe nouă axe (cu accelerometru, giroscop și senzor geomagnetic) și pe cel de monitorizare a activității cardiace, care poate fi folosit și pentru măsurarea oxigenului din sânge (SPO2). Monitorizarea somnului și a nivelului de stres sunt și ele asigurate. Ai nevoie de aplicația Huawei Health pentru a putea vedea toate aceste lucuri pe telefon.

Un minus este lipsa unui senzor NFC, ceea ce înseamnă că nu vei putea folosi ceasul pentru plăți, un lucru pe care-l consider destul de important atunci când îmi aleg un gadget de acest fel.

Ce e în cutie

Ceasul, încărcător cu mufă USB-A și mufă personalizată.

Specificații

Dimensiuni:46 x 33,5 x 10,8 mm
Greutate:26 g (Active), 30 g (Classic și Elegant)
Ecran:1.74 inches AMOLED
336 x 480 pixels, 336 PPI
Materiale:Carcasa: polimer (Active), aluminiu (Classic și Elegant)
Spate: polimer
Curea: silicon (Active), piele (Clasic), metal (Elegant)
Dimensiune curea:130–210 mm (Active)
140–210 mm (Classic)
120-200 mm (Elegant)
Senzori:Senzor IMU 9-axe
Senzor optic de puls cardiac
Sistem de operare:Harmony OS 2.1
Funcționează începând de la
Android 6.0 și iOS 9.0

Preț

799 lei, huawei.com