Review: Huawei nova 10 Pro. Cât mai multe selfie-uri.

Huawei nova 10 Pro pare să țintească un public extrem de specific: cei care se exprimă în special prin video și fotografii. Mai precis, un public tânăr, cu apetit de a deveni influencer.

Pe scurt

Cameră de selfie duală este principala atracție a telefonului, deși sistemul de camere de pe spate e cu siguranță cel mai vizibil. Încărcarea rapidă de 100 W e un alt atu al lui Huawei nova 10 Pro.

Pe larg

Huawei nova 10 Pro este, cum sugerează și numele, variantă cea mai puternică a noii game mid-range de la Huawei. Telefonul se bazează pe un procesor Snapdragon 778G și e dotat cu un ecran OLED de 6,8 inchi, cu rată de refresh de 120 Hz. 

Are 8 GB de memorie, ceea ce e tipic, dar 256 GB de spațiu de stocare, ceea ce e mai puțin întâlnit la midrangeuri.

Ecranul are marginile curbate, ceea ce adaugă un aer de eleganță atunci când e privit din față și face telefonul să pară mai subțire. Consecința este că butoanele laterale sunt un pic mai în spate, o soluție pe Huawei a mai testat-o pe modele anterioare cu ecran curbat. Este protejat de o folie de protecție deja aplicată.

Telefonului îi însă lipsește conectivitatea 5G, un lucru de luat în considerare pentru cei care vor să-l păstreze pentru o perioadă semnificativă de timp.

Telefonul vine în mai multe variante de culori (la noi se găsește negru și alb-argintiu). Cel testat de mine era argintiu.

Huawei Nova 10 Pro Price In Latvia & Mobile Specs LV | MobGsm

Pe partea din spate, sistemul de camere pare făcut pentru a atrage atenția. E mare, iar camera principală e înconjurată de un inel auriu, în timp ce întreg sistemul, ieșit în afară cu câțiva milimetri, e încadrat de un oval, tot auriu. Acesta are însă câțiva milimetri mai puțin, creând astfel un fel de sistem de camere în trepte. Sau, cum o numește Huawei, ca un sistem solar cu o singură planetă: Star Orbit Ring.

Pare destul de evident că acesta este creat pentru a fi văzut – un soi de fashion statement pentru publicul evident foarte tânăr al telefonului, dar care probabil nu e la fel de apetisant pentru cineva mai business sau pentru un techie. Husa transparentă cu care vine Huawei Nova 10 se mulează perfect și, deși ascunde trepta, evidențiază și mai mult camera. E evident că telefonul nu e creat pentru a folosi o husă mată, e făcut pentru a fi arătat.

Un alt atu al telefonului este bateria de 4500 mAh, dar mai ales încărcătorul de 100 W care vine cu telefonul. Da, spre deosebire de alte branduri, Huawei nu pare să fi renunțat la încărcător – cumva e și normal, atunci când ai o variantă atât de puternică, să-l pui în cutie. 

Încărcarea completă se face în circa 20 de minute, ceea ce e chiar util, deși e puțin probabil să ai probleme cu bateria peste zi dacă nu te apuci să filmezi documentare.

La nivel de software, telefonul rulează EMUI 12. Deși are o interfață asemănătoare cu Harmony OS, sistemul de operare se bazează pe Android, deși informația asta nu apare pe nicăieri. Cert este că elefantul din cameră e în continuare prezent: sau, mai exact, serviciile Google absente, ceea ce ar putea fi decisiv pentru unele persoane.

Desigur, pentru oricine e minimal mai techie, există diverse variante ocolitoare pentru a obține fie aplicații, fie chiar serviciile Google, dar acestea nu sunt endorsate oficial de Huawei. La nivel de aplicații, e de remarcat că AppGallery este din ce în ce mai cuprinzător și în special accentul pus de Huawei pe aplicații locale.  

Sistemul de camere

Sistemul de camere e, cum am spus, cât se poate de evident. Ai o cameră de 50 MP, însoțită de un macxro de 8 MP și o cameră pentru adâncime de 2 MP. Oarecum ciudat, blitz-ul este amplasat în dreapta sistemului de camere.

Calitatea imaginilor este decentă, în ton cu ceea ce pare o poți așteptat de la un sistem Huawei, cu un accent pus pe fotografia de noapte.

Însă, de departe, atuul lui Huawei nova 10 Pro este sistemul dual de camere frontale, amplasat sub un punch hole alungit aflat în partea superioară a ecranului. Ai o cameră principală cu un senzor de 60 MP, ultrawide (100 de grade), cu auto-focus, și o cameră de „close up” de 8 MP (are zoom optic 2X și zoom digital 5x). Sistemul e util în timp ce filmezi, de exemplu, și vrei să focusezi pe un singur element (ceea ce o să faci doar dacă ești blogger de fashion, în principal).

Există și câteva chestii interesante la nivelul software. De exemplu, funcția Vlog te lasă să faci înregistrări duale, în care poți combina cele patru camere (față-spate, față-față sau spate-spate). Videourile obținute pot fi suprapuse sau picture-in-picture.

O altă funcție, tot pentru video, îți permite să urmărești o singură persoană și să ai tot timpul focusul pe această. Se numește, descriptiv, Follow Focus.

Iată câteva imagini sample:

Ce e în cutie

Telefonul, cablu USB-to-USB-C, încărcător, husă

Specificații

Dimensiuni:164,24 x 74,45 x 7,88 mm
Greutate:191 g
Procesor: Procesor Qualcomm Snapdragon 778G 4G
Memorie:256 GB
8 GB RAM
Ecran:OLED 6,78″
Rezoluție: FHD+ (1200 × 2652)
Refresh rate: 120 Hz
Baterie:4500 mAh
Încărcare rapidă 100 W
Sistem de camere:Wide, 50 MP, f/1.8
Macro, 8 MP, f/2.2
Camera de selfie:Ultrawide, 60 MP, f/2.4
Closeup, 8 MP, f/2.2

Preț

2.999 lei, huawei.com/ro

Leave a Comment