Deși părea încheiată discuția, achiziția Twitter de către Elon Musk s-ar putea totuși întâmpla. Între timp, s-a aflat și ce ar vrea să facă Musk cu firma de social media – are mai puțină legătură cu reinstaurarea contului lui Trump și destul de multă cu China.
Citește despre noutățile tech al ultimei luni, pe larg, pe Mindcraft Stories. Mai jos, un rezumat al articolului.
Musk se inspiră de la chinezi
Telenovela Musk-Twitter, începută acum câteva luni, continuă. Musk trebuie să cumpere Twitter până pe 28 octombrie, altfel procesul cu compania de social media ar putea fi reluat, a decis o judecătoare din Delaware.
Între timp, Musk a declarat că achiziția va fi un pas important spre crearea X, „aplicația pentru orice” („the everything app”). Inspirația vine din China, de la WeChat.
Telefoanele rulabile încă rămân la nivel de concept
Oppo a venit cu un concept în 2021, la fel și LG. Primii n-au mai făcut nimic, LG și-a închis de-a dreptul divizia de mobile. Motorola a prezentat un concept similar la Lenovo Tech World 2022. Totuși, un alt concept Lenovo, cel al unui laptop cu ecran rulabil, pare mai de viitor.
Meta are (iar) probleme mari
Autoritatea pentru Competiție și Piețe din Marea Britanie a ordonat ca Meta să vândă Giphy.
Dezvăluiri făcute de Wall Street Journal arată că Meta știe că nu e nimeni interesat de Metaverse. Platforma abia a ajuns la 200.000 de utilizatori și cei mai mulți nu stau pe platformă mai mult de o lună.
Zuckerberg insistă și, la un eveniment recent dedicat Metaversului, a anunțat o nouă cască VR, Meta Quest Pro, care costă 1.500 de dolari.
Tot Zuckerberg a anunțat recent că nu va mai face angajări noi, un semn clar că veniturile firmei nu mai sunt la nivelurile anterioare.
O investigație făcută de Gizmodo, bazată pe Facebook Papers, arată că deciziile luate de platformă în timpul pandemiei de COVID-19, în ceea ce privește dezinformarea antivaccin și împotriva măsurilor de limitare a răspândirii virusului, au fost greșite și au contribuit la răspândirea știrior false.
Google și-a deschis un birou nou
Google are acum un nou birou în România, în clădirea Unirii View din apropiere de Piața Unirii.
La nivel global, serviciul de streaming de jocuri Stadia va fi închis pe 18 ianuarie 2023, pentru că n-a reușit să prindă la public.
TikTok e tot mai prezent în România
Săptămâna aceasta, Mindcraft Stories și-a lansat canalul de TikTok. Tot în perioada aceasta, TikTok organizează un prim eveniment pentru presa locală.
Poți să te joci și tu cu DALL-E
DALL-E 2 este disponibil acum tuturor utilizatorilor, fără listă de așteptare.
Noi lansări
Apple a lansat iPad Pro, câteva iPad-uri colorate și trece în sfârșit la USB-C
Apple a lansat noul iPad Pro de 11 și 12,9 inchi și un iPad simplu, de 10,9 inchi, în patru culori.
Cel din urmă are mufă USB-C, un semn că firma din Cupertino se aliniază la legislația europeană.
Google Pixel 7 și Pixel Watch
Google a anunțat Pixel 7 și Pixel 7 Pro, ambele cu noul cip Tensor G2, precum și ceasul Pixel Watch, primul produs Google care folosește tehnologia Fitbit.
Microsoft lansează noi produse Surface
Într-un eveniment desfășurat pe 12 octombrie, Microsoft a anunțat Surface Pro 9, Surface Laptop 5 și Surface Studio 2+, precum și accesorii ca o boxă smart (Audio Dock), un dispozitiv pentru prezentări (Presenter+) și unele pentru persoanele cu dizabilități, din seria Adaptive Accessories.
Noi telefoane de la Oppo, Xiaomi, Nokia, Huawei
Lista smartphone-urilor disponibile pe piață se îmbogățește lunar cu câteva noi modele. Iată doar câteva:
- Oppo, care a devenit de curând sponsor al Ligii Campionilor, a lansat de curând modelele Reno8 Pro 5G și Reno 8 5G în România;
- Nokia a anunțat modelul Nokia X30 5G, un telefon sustenabil și durabil, ce folosește 100% aluminiu reciclat și 65% plastic reciclat;
- Huawei a anunțat modelele nova 10 Series și Mate 50 Pro;
- Xiaomi 12T Pro se laudă cu o cameră principală de 200 MP.
Streaming News
Netflix chiar insistă să nu-ți mai împarți contul
Netflix a anunțat că are de gând să introducă o taxă suplimentară pentru mai multe profile, pentru a limita „împărțirea” contului. Din 3 noiembrie, o variantă mai ieftină de Netflix (de 6,99 dolari), va fi disponibilă în unele țări, cu dezavantajul că prespunune 4-5 minute de reclamă pe oră.
YouTube a renunțat să facă conținutul 4K premium
Un test făcut de YouTube pentru a trece conținutul 4K după un paywall n-a fost bine primit, așa că Google a anunțat că renunță la idee.
Un tip de 18 ani a recreat universul în Minecraft
Un tânăr de 18 ani, Christopher Slayton, pasionat al jocului Minecraft a petrecut două luni pentru a recrea universul vizibil în acest joc.