SFWD >>> După ce s-a îndrăgostit de un utilizator, discuțiile cu chatul Bing au fost restrânse

Dacă a mirat pe cineva că ChatGPT a fentat scandalurile cu discuții scăpate de sub control, în care inteligența artificială amenință cu distrugerea lumii, noul motor de căutare Bing a reînnodat firul tradiției și a făcut cel puțin câțiva jurnaliști să se îngrijoreze de potențialul acestei noi tehnologii. Prin urmare, Microsoft se mai gândește dacă să-i dea drumul în lumea largă.

Citește despre noutățile tech, pe larg, pe Mindcraft Stories. Mai jos, un rezumat al articolului.

Sydney amână întâlnirea publicului cu motoarele de căutare cu AI

Bing a creat o serie de probleme după lansare, ceea ce a făcut ca microsoft să ia măsuri și să nu se grăbească cu deschiderea chatbot-ului către publicul larg.

Un student de la Stanford, Kevin Liu, a aflat instrucțiunile inițiale și numele „secret” al chatbot-ului: Sydney. 

Kevin Roose de la The New York Times a devenit subiect de interes romantic pentru Sydney, care i-a mai spus și că vrea să facă tot felul de lucruri dubioase și probabil ilegale.

Reporterilor de la The Washington Post, Bing le-a spus că ă nu e corect ca Microsoft să lase jurnaliștii să-l chestioneze fără să-i ceară acordul și că își simte violată intimitatea.

Microsoft a limitat accesul. Utilizatorii pot acum să pună 60 de întrebări pe zi, cu maximum șase continuări la fiecare.

Alte știri, pe scurt

Elevii de liceu s-au întrecut în soluții sustenabile pentru viitor

Câștigătorii celei de-a doua ediții Solve for Tomorrow, organizată de Samsung Electronics România în parteneriat cu Junior Achievement România, sunt: . 

  1. Echipa Verde de la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți, pentru dezvoltarea prototipului unui sistem hidroponic care permite cultivarea plantelor într-un substrat de nutrienți și adaos de ulei vegetal, care încetinește ritmul de evaporare a apei. 
  2. Echipa Spacemind Kingdom, Liceul Tehnologic Jacques M. Elias, Sascut, pentru conceptul unui joc-aplicație, adresat fetelor, pentru promovarea educației în domeniile STEM.
  3. Echipa SurvEco de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București, pentru prototipul unui sistem de drone care, prin intermediul AI, va putea identifica zonele limitrofe orașelor, cu depozitări sau arderi ilegale de deșeuri. 

Meta se ia după Twitter

Mark Zuckerberg a anunțat testarea, în Australia și Noua Zeelandă, a Meta Verified, un sistem de abonament similar celui introdus de Elon Musk la Twitter pentru Facebook și Instagram. Acesta va costa 12 dolari (de pe un desktop sau laptop) sau 15 dolari pentru cei care folosesc iOS sau Android. 

OnePlus 11 5G 

OnePlus 11 5G a fost lansat oficial în România la începutul lunii februarie. Telefonul, are un chipset Snapdragon 8 Gen 2, 8 sau 16 GB de RAM, 128 sau 256 GB de RAM. Sistemul de camere e dezvoltat cu Hasselblad: 50 MP (wide), 48 MP (ultrawide) și 32 MP (zoom 2x).

Oppo Find N2 Flip 

Oppo,a anunțat un telefon pliabil, Find N2 Flip, care promite un ecran exterior mai mare decât al concurenței și un nou sistem de închidere, care diminuează denivelarea ce apare în locul în care se îndoaie telefonul.